April 03, 2011

RTM AKAN MENAYANGKAN VIDEO LUCAH ANWAR?

Apakah RTM akan menayangkan klip video lucah 3 Datuk Tolol untuk tontonan orang ramai? Besar kemungkinan ini berdasarkan kepada kenyataan PM Najib yang mahukan rakyat yang tentukan samada Anwar Ibrahim terlibat dalam aksi seks dalam video tersebut.Kalau rakyat tidak menonton video lucah tersebut sudah tentu pandangan mereka hanya berasaskan anggapan atau andaian sahaja yang mungkin tidak benar. Orang ramai mesti diberi peluang melihatnya agar spekulasi yang mengatakan bahawa video lucah tersebut adalah lakonan Najib dan Altantuya?Spekulasi seperti inilah yang mesti dielakan dan rakyat perlu melihat apa yang sebenarnya berlaku berasaskan fakta dan bukti.
Mungkinkah Najib sendiri yang akan jadi pengedar video haram tersebut untuk orang ramai?
Bernama melaporkan :

Persepsi dan kebenaran adalah dua perkara yang berbeza.Persepsi adalah pandangan berasaskan anggapan atau andaian yang mungkin tidak benar.Sebaliknya kebenaran adalah berasaskan fakta dan bukti mengenai apa yang sebenarnya berlaku. Atas sebab itu Datuk Seri Najib Tun Razak ingin menyerahkan isu dakwaan Datuk Seri Anwar Ibrahim terlibat dalam aksi seks seperti dalam video yang didedahkan oleh Datuk Trio ditentukan oleh rakyat sendiri.
Biarlah rakyat yang ditentukan.Rakyat mahu kebenaran bukan persepsi,”kata Perdana Menteri. Beliau diminta mengulas isu video seks yang sudah disahkan tulen oleh pakar hasil siasatan polis keatasnya setakat ini.

No comments: