April 12, 2015

MAHADER SERANG NAJIB LAGI

Umno hari ini ialah tentang duit, Dr Mahathir jawab pengkritik Ketika Tun Dr Mahathir Mohamad diserang semula oleh parti yang diterajuinya selama 22 tahun, bekas presiden itu membidas pengkritiknya, mengatakan Umno kini "ialah tentang duit". 

Di bawah kepimpinan semasa, Umno dipenuhi dengan pemimpin “rent-seeking” yang setia hanya kerana wang, kata Dr Mahathir dalam video yang dimuat naik di blog Din Turtle semalam. Kecaman terbaru bekas perdana menteri itu dibuat ketika beliau sendiri kini dikritik ahli Umno kerana menyebabkan keretakan dalam parti itu dengan serangannya yang berterusan terhadap penggantinya Datuk Seri Najib Razak.  

"The Umno now is about money (Umno sekarang tentang duit). Ketua-ketua Umno setia sebab mereka dapat sesuatu, dapat kontrak.  "Yang dapat jawatan-jawatan tu semua dapat duit,” kata Dr Mahathir kepada seorang blogger yang meminta beliau mengulas pandangan yang tindakannya menyebabkan perkelahian antara kumpulan yang pro-Najib dan pro-Mahathir dalam Umno. Dr Mahathir berkata, semasa beliau meninggalkan Umno, parti itu berkuasa dan masih tinggi semangatnya, tidak seperti sekarang yang semuanya hanya tentang duit. Posted & copy by RAKYAT MARHAEN 

No comments: