August 06, 2009

TS KHALID HARUS DIBIAR MENGATUR DAN MENGURUS EKONOMI DAN MELABUR UTK MASA DEPAN NEGERI, BILA ADA DUIT SEMUA BOLEH JADI !!


Ada dalam pemikiran sesetengah ahli politik dan kebijaksanaannya terserlah apabila ianya menggunakan rukun 4C yakni manipulasi, eksploitasi, kontroversi dan hipokrasi. Mungkin setengah dari kita menggunakannya di dalam mengurus, mengatur strategi dan taktik didalam kehidupan seharian ataupun didalam kehidupan berpolitik. Itu masing-masing. Semua itu untuk kemenangan parti dan bukan kemenangan lawan. Jadi sesiapa pun berada dalam politik demokrasi akan berfikir ke arah itu. Tidak kira dari puak mana dan aliran mana. Hanya ahli yang gila sahaja akan berbincang ke arah untuk meruntuhkan parti dan mengkhianati perjuangan.Kekuatiran penyokong untuk meledakkan kepimpinan untuk menyahut dan menurut naluri penyokong bukanlah cara yang berhemah untuk terus mengukuhkan parti.
Sekarang masa untuk menguatkan parti dan berkerja didalam pasukan walaupun mimpi yang lain-lain, parti politik ditubuhkan untuk memenangi piliharaya bukan mengaut dan mengenyangkan kantong masing-masing (walaupun ternampak jugak kadang-kadang) tetapi harus kita mendukungi kepimpinan yang ada misi dan visi untuk menambahkan kekayaan kerajaan negeri sekarang.
Kepimpinan TS Abd Khalid harus disokong. Ekonomi negeri harus dijana untuk 2-3 tahun akan datang. Kek di negeri Selangor terlalu besar, semua ada sahamnya, semua akan mendapat kempiasnya, cuma masa dan ketikanya akan menentukan.
PRU13 memerlukan dana setidaktidaknya untuk membayar kos memasang dan menaikkan bendera.. Dulu idealisme dan patriotik bertahan didada penyokong kita, harap begitulah sehingga satu ke dua dekad. Malangnya, situasi ketika ini, semua insan sudah mula mengeluarkan tanduknya, semua akibat dari kemenangan. Cuma tolenrasi dapat menahan setiap insan untuk bersabar.. Sekian.
@MySAS http://www.shaiful-hulusgr.blogspot.com/

No comments: