March 25, 2009

BARANG YANG LEPAS JANGAN DIKENANG - MAT TAIB

25 March 2009

Dalam satu berita pendek yang dilaporkan oleh Bernama, Ketua Penerangan Umno Tan Sri Muhammad Muhd Taib meminta supaya apa juga peristiwa yang berkaitan dengan skandalnya di Australia di masa lalu tidak perlu diungkit lagi.Kata Mat Taib, dia telah melupakan semua itu. "Mereka (Umno) telah menerima saya semula. (bekas perdana menteri Tun) Dr Mahathir (Mohamad) telah melantik saya sebagai Pengarah Pilihan Raya Kecil. Semua pilihan raya kecil sejak 1999. Beliau memberikan tanggungjawab itu kepada saya untuk memastikan kami (Umno) memenangi semua pilihan raya kecil."
Lawak jugak kawan kita ni. Dia kata tak bagi orang ingat benda yang dia buat pada masa lalu, tapi dia sendiri dok ingat benda yang dah lepas - perihal dia dilantik sebagai pengarah pilihan raya kecil.
Mat Taib patut faham, yang nak dipilih kali ni bukan pengarah pilihan raya kecil, tapi barisan kepimpinan, termasuk untuk kerusi Timbalan Presiden, yang kalau mengikut logiknya bakal menjadi Timbalan Perdana Menteri. Dan yang memilih kali ini pula bukanlah seorang Dr Mahathir, tetapi ribuan perwakilan. Kalau Dr Mahathir senang cerita. Dia mungkin boleh pejamkan mata dan buat-buat lupa, tapi mengharapkan beribu-ribu perwakilan mengambil sikap yang sama, payah la sikit kut...
Posted by jeanbara

No comments: